• mci facebook
  • mci twitter
En az 3 harfli kelime aramalısınız!!!
email gönder yazdır

Turizm Otelcilik Eğitimi Hakkında

Hepsini Göster Hepsini Gizle
  • Turizm eğitimleri ne kadar sürelidir?


    Genellikle sertifika ve diploma programları 3 ay ile 1 yıl arasında değişir. Bununla beraber önlisans programları 2 yıl ve lisans programları ise 3,5 veya 4 yıl sürelidir.  Master programlarının süresi ülkeden ülkeye değişir 1 yıl ila 2 yıl arasındadır. Eğer programlara ek olarak zorunlu veya opsiyonel staj dönemleri varsa eğitim süreniz uzayabilir.  Bazı programlarda staj dönemi okul süresi içinde değerlendirilir. Örneğin bir dönem okulda eğitim, bir dönem staj vs.... şeklindedir. 

  • Turizm dalında ne tip eğitimler mevcuttur?


    Turizm ve Otel İşletmeciliği, Event Management, SPA Management, Culinary Management, Sportif Tesis Yönetimi, F&B Yönetimi, Restoran İşletmeciliği  gibi bölümlerde eğitim alabilirsiniz. Aşçılık dalında eğitim almak isteyenler Mutfak Sanatları başlığı altındaki özel programlara bakmalılardır.

  • Programlara katılabilmek için deneyim gerekiyor mu?


    Birçok okul programlara katılabilmek için deneyim aramamaktadır. Sadece ileri seviye eğitimler veya master programları için okullar alanında deneyimli olmanızı talep edebilirler. Bununla beraber bazı master’ları alan mezunları bir yılda tamamlayabilirken, alandan mezun omlayanlar ise 1,5 veya 2 yılda tamamlayabilirler bu durumlarda okullar deneyim aramaz. Alan mezunu olmayan öğrencilerin programlarının içine ek ders veya ek staj dönemi katarak açığı kapatabilirler.  

  • Programlara katılabilmek için dil sınav sonucu sunmak zorunlu mudur?


    Bu konu ülkelerin vize şartlarına göre değişiklik gösterir. İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, Amerika, İsviçre İngilizce dil sınav sonucunu zorunlu tutmaktadır. Fransa ve İtalya’da bu konu tamamen okulların inisiyatifine kalmıştır. Dil becerinizin en az orta-üst veya ileri seviyede olması gerekir. 

  • Programlara katılabilmek için en az kaç yaşında olmak lazım?


    En az 18 yaşında ve lise mezunu olmanız gerekir. Master programları içinse en az üniversite mezuniyeti gerekmektedir. Master veya lisansüstü sertifika/diploma programlarına alan deneyimi çok uzun yıllara dayanan kişiler mezuniyet şartı aranmaksızın kabul edilebilmektedir

  • Programlarda staj imkanı bulunuyor mu?


    Aynı vize kurallarında olduğu gibi bu durumda ülkelerin uluslararası öğrencilere tanıdığı haklara göre farklılık gösterir.  Amerika’da program dahilinde staj imkanı vardır ancak maaşlı veya maaşsız olabilir. Amerika’da en az 1 yıllık eğitim alısanız sonrasında OPT denilen 1 yıllık çalışma iznine hak kazanabilirsiniz. Kanada’da staj imkanı sadece program dahilinde ve maaşlı ya da maaşsız olabilmektedir. 

    Avustralya, İsviçre ve Fransa’daki bazı okullar program dahilinde maaşlı staj imkanı sunar, hatta bazı okullarda programı tamamlayabilmeniz için staj yapmanız zorunludur. Stajlar eğitim aldığınız şehir ve hatta ülkede olmayabilir ve farklı lokasyonlarda sunulabilir.

    Her program dahilinde staj sunulmamaktadır sadece belli programlarda ve okullarda staj imkanı olur.

  • Konaklamayı okul ayarlıyor mu?


    Üniversitede eğitim alacaksanız genellikle kendi yurtları bulunur ve burada konaklayabilirsiniz. Ancak akademi ve enstitülerin yurtları bulunmamaktadır bu okullar eğer konaklama yerleştirme hizmeti sunuyorlarsa paylaşımlı öğrenci evi tipi konaklamada size yardımcı olurlar. Konaklama yerleştirme servisi olmayan okullar size konaklamaya dair bilgi dosyası gönderir ve bunların yardımı ile kendi konaklamanızı ayarlayabilirsiniz.

    İsviçre’deki üniversitelerin kendi yurtları bulunur ve yıllık okul ücretine konaklama da dahildir, bu İsviçre’ye özel bir sistemdir.
     

  • Program sonrasında mezunlar ne tarz pozisyonlarda işe başlıyorlar?


    Ağırlıklı olarak uluslararası otellerde ve restoranlarda işe başlarlar. Ayrıca staj dönemlerinde çalışılan kurumlarda işe başlayan öğrenciler de olmaktadır.  Resort oteller, tatil ve spor kulüpleri, catering, PR firmaları, organizasyon firmaları, turizm bakanlıkları, seyahat acentaları ve tur operatörleri, casinolar, danışmanlık şirketleri, eğitim, sağlık ve spor merkezleri, spor federasyonları vs.. gibi sektörlerde çalışabilirsiniz. 

  • Turizm dalında işe girerken eğitim dışında hangi karakter özellikleri aranıyor?


    Profesyonel tavır, saygı, müşteri odaklı yaklaşım, motivasyon yüksekliği, takım çalışmasına yatkınlık, çalışkanlık, esnek olmak, profesyonel görünüm, düzenli ve kendine güvenli olmak.

  • Hangi ülkelerde eğitim alabilirim?


    Amerika, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda’da eğitim alabilirsiniz.